Du er her: Forside » Artikler » Guide: Lån penge - der er mange penge at spare på lån

Guide: Lån penge - der er mange penge at spare på lån

Den 26. marts 2013
Af Thomas R
Skal du låne penge eller spare sammen?
Lige siden jeg var en lille purk har min farmor sagt: "For hver krone du tjener, skal du lægge en krone til side". Ja, det lyder meget smart og meget simpelt. Problemet er bare, at jeg når jeg først har set mig varm på noget, så vil jeg gerne have det NU og ikke når jeg har lagt enkroner til side i 3 år. Det betyder så også at jeg er nødt til at låne penge, hvilket bliver dyrere. Faktisk bliver det helt omvendt af hvad min kloge farmor lærte mig. Så i stedet for bliver det til "for hver krone du låner, skal du betale en krone til banken i renter". Groft sagt. For i dag er renten heldigvis relativ lav.

Penge og skabe
Når man skal låne penge er det ret vigtigt, at kigge på hvor meget man kan sidde for ekstra om måneden. Der er f.eks. en god grund til at man skal låne penge. Som regel er det fordi man ikke har en opsparing. Og hvorfor har man så ikke det? Jo, det er ret simpelt, det er fordi man bruger alle sine penge. Det er næsten en naturlov, at jo flere penge man tjener, jo flere penge bruger man. Ligesom med skabe - lige meget hvor mange skabe man har, så får man dem altid fyldt op med alt muligt ragelse.

Ti nu stille moralprædiker
Okay, du er et voksent menneske, og jeg er nok ikke den bedste til at lære dig om en sund økonomi. Du har sgu nok styr på det! Hvis du alligevel ikke helt har styr på det, og kigger efter "lån trods rki" skulle du måske kigge på dette site, som (gratis) hjælper folk med rod i økonomien.

Men i stedet for at moralprædike, vil jeg liste nogle gode steder at låne penge op. Kig på "ÅOP" - det er de samlede udgifter pr. år til et lån. Jo lavere, jo bedre. Lav ÅOP er det samme som et billigt lån, høj ÅOP er det samme som et dyrt lån (også kaldet åger).

Tommelfingerregel
Regn med at de steder der er lettest at få lån, som regel også er de dyreste. Ligesom med alt andet her i livet gælder det, at jo større risiko, jo større afkast. Jo lavere risiko, jo lavere afkast. Så når bankerne giver lån ud til højre og venstre uden at kigge på folks økonomi, så ved de godt at de kommer til at tabe penge på dårlige betalere. Derfor sætter de renten op, så deres tab kommer ind på anden måde.

Liste over steder at låne penge let og billigt

Kontantlån. 1.000 - 300.000 kr:
Ikano Bank - Visa
Her kan du låne op til 50.000 kr. Du får et Visa-kort, som du kan bruge over alt. Det smarte er at du kun betaler renter af det du bruger, og ikke af hele lånebeløbet. Det fungerer egentlig som en Visa-kassekredit.

GE Money Bank
Det er de "store drenge" i lånemarkedet. Lån op til 300.000 kr. De tilbyder en rente helt ned til 3.95%, hvilket der nok ikke er mange almindelige banker der kan være med på. For at få den lave rente, kræver det nok at du har helt styr på din økonomi. Alternativt bliver renten lidt højere.

Låneautomaten
Låneautomaten låner dig op til 250.000 kr. De har en fin beregner på deres side, hvor man kan se lige præcis hvad man skal betale.

Alfalån.dk
Hos Alfalån.dk kan du låne op til 50.000 kr. De er vist ret nye på markedet, og vi har svært ved at se hvad deres rente er.

D:E:R Lån
Jeg kan huske i gamle da, da jeg lejede min første bærbare hos D:E:R. I dag lejer de ikke længere elektronik ud, de låner kun penge ud. Op til 50.000 kr, og deres rente ser rimelig ud.

L'easy
Lån op til 25.000 kr - og så kommer Peter sikkert og afleverer pengene personligt (hvem der så end gider at høre og se mere om L'easy Peter). Man får samtidig tilbud om at leje alverdens ting, når man søger om lån.

Hotlån
Lån op til 50.000 kr. Men, hvem tør låne penge af et firma som hedder "Hotlån"? Kommer der så to store brød ud og henter penge, hvis man ikke betaler til tiden? Naeh, nok ikke. De er virker alligevel seriøse.

Extracash.dk
Lån op til 20.000 kr. Man får svar inden for 15 minutter på sin ansøgning.Mikrolån/kviklån. 1.000 - 10.000 kr:
Vivus.dk
Her kan du låne op til 2.000 kr. Faktisk er dit første lån helt gratis - ja, GRATIS. Det er selvfølgelig bare noget de gør første gang, så du bliver hooked på at låne hos dem.

Mobillån
Her kan du let låne op til 3.000 kr via SMS.

Ferratum Kviklån
Hos Ferratum kan du låne 6.000 kr hurtigt og let - til rimelige penge.

Kvik Automaten
Lån op til 4.000 kr hurtigt og smertefrit. Vi har svært ved at se hvad renten er, men det får man nok at vide når man ansøger.

Folkia Lån
Her kan du låne op til 3.000 kr. Hvis man f.eks. skal låne 3.000 i 30 dage, så koster det 650 kr. Det er vel egentlig det samme som et overtræk i banken. Måske lidt dyrere, men færre spørgsmål og færre sure bankrådgivere :)


Det var det for nu. Hvis du har forslag til flere, så kontakt os, så vi kan få listen opdateret.

God fornøjelse, og husk nu hvad min gamle farmor sagde!
Tags: penge, lån, bank

Kommentarer

Seneste Artikler og Tests
Top 10 produkter til personlig pleje
2014, here I come!
Overvind vinteren med det smukke og sublime
Prisbox - køb alle dine julegaver her
Katvig konkurs - køb tøjet mens du kan
Nye sejl til halv pris!
Stenalderkost og Paleo - opskriften på en usund og dyr kost
Guide: Lån penge - der er mange penge at spare på lån
Guide: Spar penge på din a-kasse og fagforening
Så er vi i luften med et nyt site på catmag.dk
Sådan stopper du med at ryge - effektivt!